

مکانیسم تنگ شدن دریچه میترال به اینگونه است که لبههای اجزای دریچه میترال در طول زمان به یکدیگر متصل شده و جوش میخورند در این حالت دریچه خوب باز نشده و خون کافی نمیتواند از طریق آن جریان یابد.
شایعترین علت تنگی دریچه میترال تب روماتیسمی است. علل کمتر شایع آن لوپوس، روماتیسم، بیماریهای ژنتیکی و مادرزادی است.تنگی دریچه میترال در خانمها شایعتر است و علائم آن در دهه سوم تا چهارم زندگی آغاز میشود.
زمانی که سطح دریچه میترال به کمتر از 2 تا 2.5 سانتیمتر مربع میرسد، علائم بیماری همچون تنگی نفس فعالیتی بروز میکند. به دنبال پیشرفت بیماری، تنگی نفس حین استراحت، خلط خونی، آریتمی قلبی همچون AF ایجاد شده و در نهایت منجر به افت برون ده قلبی و اختلال عملکرد عضلات بطنی میشود.
عوارض تنگی دریچه میترال:
تمامی عللی که منجر به افزایش ضربان قلب میشود همچون تب، کمخونی شدید، پرکاری تیروئید، ورزش، بارداری، اضطراب منجر به بروز تنگی نفس میشود.
سکته مغزی، نارسایی کلیوی و سکته قلبی از عوارض تشکیل لخته دهلیزی در مبتلایان به تنگی دریچه میترال است. خشونت صدا، سرفه مزمن و خلط خونی از دیگر عوارض این بیماری است.
در معاینه بیماران مبتلا به تنگی مزمن دریچه میترال قرمزی گونهها و برجستگیهای وریدی گردنی مشاهده میشود.
چندین آزمون وجود دارد که پزشک میتواند برای تشخیص تنگی دریچه قلب استفاده کند:
هدف از درمان کاهش عود رماتیسم قلبی، پیشگیری از عفونتهای دریچهای، کاهش علائم مانند تنگی نفس و کنترل ضربان قلب و … است.
بیمار خانم 50 ساله ای بودند که با علائمی همچون تنگی نفس فعالیتی، تنگی نفس حین استراحت و آریتمی قلبی به مرکز مراجعه کرد که پس از انجام اکومری و تایید وجود تنگی دریچه میترال توسط فوق تخصصین مرکز در تاریخ 1400/04/29 تحت درمان به روش PTMC قرار گرفت. در این جراحی کاتتریزاسیون قلب راست و چپ بدون هیچ عارضه ای انجام شد. درمان بسته تنگی دریچه میترال به روش PTMC از طریق بیحسی موضعی رانی انجام میشود. در این روش قفسه سینه شکاف داده نمیشود و عوارض جراحی و بیهوشی عمومی به بیمار تحمیل نمیشود.